Zimną śmietankę z rozpuszczoną w niej czekoladą ubijamy mikserem razem z cukrem z wanilią na sztywną masę. Do gotowej masy dodajemy porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem i mieszamy drewnianą łyżką. Każdą z tych części smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobinką oleju. W misce mieszamy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę rozprowadzamy także na wierzchu i na bokach naszego ciasta. Na końcu dodajemy posiekaną gorzką czekoladę, mieszamy. Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka zmieszane z octem. Czekoladę razem z masłem topimy w kąpieli wodnej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/11/ciasto-ala-torcik-z-patelni.html