Kapusta kiszona w całości

Przetwory
31.10.2017 8:01
Kapusta kiszona w całości

Zalałam ją letnią wodą, a szybciej kisi się gdy stoi na kuchence. Zalałam ją letnią wodą, a szybciej kisi się gdy stoi na kuchence. Jeśli główka jest duża i wystaje ponad poziom wody to niestety trzeba ją obracać. Jeśli główka jest duża i wystaje ponad poziom wody to niestety trzeba ją obracać. Trzeba tylko zaopatrzyć się w duży garnek, albo kupić mniejszą główkę wtedy problem będzie z głowy. Moja pociecha kupiła największą jaka była u handlarza, więc kapuściana głowa była kilka razy dziennie obracana w wodzie. Następnie wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą z solą (ja dałam na każdy litr wody 2 łyżeczki soli). Zalewamy kapustę i dodajemy łyżeczkę kminku, kilka liści laurowych oraz ziele angielskie. Zalewamy kapustę i dodajemy łyżeczkę kminku, kilka liści laurowych oraz ziele angielskie. Na moim blogu już zamieściłam sposób wykonania kiszonej kapusty (tutaj). Potrzebujemy: - główka kapusty - woda - sól - liście laurowe - kminek - ziele angielskie

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/10/kapusta-kiszona-w-caosci.html