Składniki: - 5 jajek - 0,5 szklanki mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 8 jabłek - 2 zielone galaretki - 2 czerwone galaretki - 2 szklanki śmietany 30% - paczka okrągłych biszkoptów - Jabłka pokroić w kostkę i 5 minut smażyć dodając zielone galaretki (żeby się rozpuściły). - Czerwone galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Sposób wykonania: - Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Jak jabłka przestygną i zaczną tężeć wylać to na biszkopt. Piec ok. 20-30 min. w temp. 180 st. C. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Dodawać porcjami cukier, dalej ubijając do uzyskania sztywnej piany i rozpuszczenia cukru.