Potrzebujemy: - 1 szklanka płatków jaglanych - 1 szklanka cukru - 350 g serka naturalnego (wzięłam President) - 2 galaretki brzoskwiniowe - 15 sztuk herbatników kakaowych - ¼ kostki roztopionego masła - szczypta soli - świeże brzoskwinie Płatki płuczemy w chłodnej wodzie i gotujemy dodając szczyptę soli. Całość wylewamy na upieczony spód i wkładamy do lodówki (najlepiej na noc). W czasie kręcenia masy wlewamy rozpuszczoną galaretkę (rozpuszczamy w minimalnej ilości wody). Hej! Moi chłopcy już od jakiegoś czasu dopominali się bym zrobiła jakieś ciasto. Torcik jaglany jest zdecydowanie lżejszy od tradycyjnego na zimno. Teraz herbatniki miksujemy na drobno, dodajemy masło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/08/lekki-torcik-brzoskwiniowo-jaglany.html