Spaghetti w pesto z tuńczykiem i brokułami

Katarzyna
Obiad
30.10.2017 9:44
Spaghetti w pesto z tuńczykiem i brokułami

Wartości odżywcze w 1 porcji: 480 kcal B 28 g W 50 g T 12 g > Składniki na 2 porcje: -130 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) -2 puszki tuńczyka -3 łyżki pesto zielonego -2 średnie brokuły -1 łyżka słonecznika łuskanego +40 g sera żółtego po posypania Przygotowanie: 1. 2. Brokuły blanszujemy(świeże) lub gotujemy do miękkości (mrożone). 3. Ugotowany makaron mieszamy na patelni z pesto i dodajemy tuńczyka. Ja osobiście go uwielbiam, lecz tutaj w razie nie przepadania za tym gatunkiem ryby możecie śmiało zamienić to na mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/10/spaghetti-w-pesto-z-tunczykiem-i.html