Tarta Warzywno Serowa Na Cieście Twarogowym Prosty i bardzo smaczny przepis na tartę bez dodatku mięsa, na bardzo smacznym twarogowym cieście :) Składniki na jedną tartę Ciasto: Składniki na jedną tartę Ciasto: - 150 g masła - 150 g twarogu chudego lub półtłustego - 150 g mąki pszennej typ 650 - sól, papryka słodka, wędzona ewent. Nadzienie: - około 1/2 paczki mieszanki warzyw (brokuły, kalafior, brukselka, marchewka itp.) - około 120 g tartego sera lub mieszanki serów (ja użyłam gouda, ementaler i mozzarelle) - pieprz, papryka słodka, ostra Ciasto 1. *Zdjęcia są z dwóch tart gdzie jedna jest bladsza, a ostatnia dość mocno mi się przypiekła pod moja nieuwagę, ale i tak zjedliśmy taką chrupiącą ;) 5. Następnie wykładamy na podpieczony spód tarty, równomiernie obsypujemy startymi serami i obsypujemy przyprawami. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na około 30 minut. Następnie schłodzonym ciastem wylepiamy formę do tarty uprzednio wysmarowana masłem i oproszoną bułka tartą lub mąką.