Kiełbaski w cieście francuskim

Ulla
Przekąski
27.12.2017 9:50
Kiełbaski w cieście francuskim

A było to tak, otworzyłam lodówkę żeby wyjąć kiełbaski i pierwsze w ręce rzuciło mi się ciasto francuskie, no i cóż było robić wyjęłam, rozwinęłam i … tak się zaczęło Kiełbaski w cieście francuskim 10 kiełbasek ( jak są dłuższe to można je pokroić na kawałki ) 1 arkusz ciasta francuskiego 4 łyżki ketchupu ( może być domowej roboty np. z cukinii ) 0,5 łyżeczki majeranku 0.5 łyżeczki tymianku sól / pieprz do smaku 1 żółtko + 1 łyżka mleka odrobina papryki czerwonej słodkiej Piekarnik włącz na 180 C. Jedną część posmaruj ketchupem, posyp ziołami i ułóż na tym kiełbaski tak aby można je było przykryć drugim kawałkiem ciasta, ale jeszcze możesz doprawić całość pieprzem i solą do smaku. Przykryj drugim kawałkiem ciasta, palcami tak dociśnij tak by dwa płaty ciasta się złączyły, a potem nożem po przecinaj ciasto, tworząc pojedyncze kiełbaski w cieście. Ale również takie kiełbaski możesz podać na imprezie ( Sylwester tuż tuż, niezapowiedziani goście w drodze – danie w sam raz ) Na formie ułóż papier do pieczenia, na nim układaj kiełbaski, końcówki ciasta ściśnij mocniej, np. widelcem. Ja tym razem poświęciłam na przygotowanie kolacji 10 minut więcej, tak na oko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnianawzgorzu.pl/kielbaski-w-ciescie-francuskim-szybka-przekaska/