Składniki
300 ml śmietanki 36%
2 łyżki cukru pudru
300 gram serka homogenizowanego
80 gram cukru pudru
3 łyżki żelatyny (żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy)
250 ml mleka
300 gram biszkoptów
500 gram brzoskwiń
Przepis
Śmietankę miksujemy na sztywną pianę z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru. Masę odkładamy.



Następnie w osobnej misce łączymy serek homogenizowany z 80 gramami cukru pudru. Do powstałej masy dodajemy wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę.




Do masy z bitej śmietany dodajemy stopniowo masę z serków homogenizowanych. Całość dokładnie miksujemy.

Miskę w której będziemy przygotowywali nas deser dokładnie wyścielamy folią spożywczą.


Biszkopty maczamy w mleku następnie wykładamy je na całej powierzchni miski.



Brzoskwinie kroimy na małe kawałki.

Do miski wyłożonej biszkoptami dodajemy jedną warstwę naszej masy śmietankowej następnie wykładamy warstwę z pokrojonych brzoskwiń. Czynność tą powtarzamy jeszcze dwukrotnie.




Zakończeniem naszego deseru będzie ostatnia warstwa masy śmietankowej na którą wykładamy namoczone w mleku biszkopty.



Tak przygotowany deser wkładamy na kilka godzin do lodówki w celu jego schłodzenia.
Dobrze schłodzony deser wyciągamy z lodówki następnie przekładamy go na duży talerz.
Deser odwracamy i ściągamy z niego naszą miskę.

Przed podaniem deser ozdabiamy pokrojonymi brzoskwiniami oraz bitą śmietaną.



I gotowe.
Życzymy smacznego!



