Meksykańskie burrito

Katarzyna
Obiad
25.10.2017 13:27
Meksykańskie burrito

Podaje się ją z sosem z awokado i kwaśna śmietaną. 4 pszenne tortille 500 g mielonego mięsa cebula 3 ząbki czosnku mała puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz, chilli, papryka słodka - Mięso podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Gdy farsz będzie gotowy, nałożyć go na tortillę, którą zawinąć pod spód. - Podgrzać w opiekaczu do zrumienienia lub w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5-6 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2013/10/meksykanskie-burrito.html