Kruche ciasto z budyniem i truskawkami

Beata
Ciasta
25.06.2017 0:12
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami

Po wystudzeniu oprószyć ciasto cukrem pudrem kruche ciasto z budyniem i truskawkami kruche ciasto z połówkami jabłek malinowa fantazja tort naleśnikowy z kajmakiem i owocami Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, śmietanę i zimne masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać nożem. Ciasto podzielić na dwie równe części i każdą rozwałkować na wielkość blaszki o wymiarach 38x23 cm. Ciasto 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany Jedną część wyłożyć na dno blaszki, ponakłuwać widelcem i wylać na ciasto ugotowany budyń. Masa budyniowa 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem 1 l mleka Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/06/kruche-ciasto-z-budyniem-i-truskawkami.html