Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Składniki: na masę czkoladową 3 jajka 1 łyżka kako kostka masła 100g gorzkiej czekolady 0,5 szklanki cukru na masę chałwową 0,5l mleka 4 żółtka 6 łyżek cykru 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 250g chałwy do nasączenia 3 łyżki kawy 200ml wody dodatkowo biszkopt kakaowy z 6 jajek opakowanie biszkoptów Wykonanie: Masa czekoladowa: Biszkopt przeciąć wzdłuż na dwa blaty, pierwszy napączować kawą, rozsmarować na nim 1/2 masy chałwowej, przykryć biszkoptami nasączonymi kawą, wyłożyć masę czekoladową, przykryć drugim blatem biszkoptu, napączować biszkopt, wyłożyć drugą część masy chałwowej. Jajka utrzeć na parze razem z cukrem dodając połamaną czekoladę, podgrzewać ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do ostygnięcia.