Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka!

Kasia

Przekąski

25.10.2017 6:50

Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka!

Składniki: - ok 1 kg mięsa i warzyw z rosołu(może być drobiowe ,wieprzowe,wołowe,obrane z kości,do tego marchewka,cebula,seler,pietruszka-co macie w rosole) - 3 jajka - 25 dag wątróbki drobiowej - 1 cebula - ząbek czosnku - łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła) - 4 łyżki bułki tartej - sól pieprz - łyżka masła Przygotowanie: Nie wiem jak u was,ale u mnie w domu co niedzielę musi być rosół-i co tydzień próbuję jakoś wykorzystać mięsko ,czasem robię potrawkę ,innym razem galaretkę czy pastę na chlebek-tym razem zrobiłam pasztet-znalazłam go w grupie kulinarnej i oczywiście troszkę zmieniłam i wyszedł pyszny...

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/10/pasztet-pieczony-z-miesa-z-rosou.html