Kalafior faszerowany mięsem mielonym

Beata
Obiad
01.07.2017 0:18
Kalafior faszerowany mięsem mielonym

Biszkopt jasny: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Polewa 130 g masła 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny 5 łyżek kwaśnej śmietany Cukier, kakao i masło umieścić w kubeczku i zagotować do połączenia się składników. Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Do mleka dodać cukier, cukier waniliowy, budynie i dokładnie wymieszać. Biszkopt kakaowy 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Masa śmietankowa: 1/2l śmietany kremówki (36%) 1 czerwona galaretka 2 łyżki cukru pudru Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. W zakładce Ciasta znajdziecie więcej przepisów na ciasta kruche, z truskawkami, drożdżowe, ucierane, biszkoptowe i inne. Po zagotowaniu zdjąć z palnika i wymieszać z żelatyną. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Śmietanę z cukrem ubić na sztywno i dodać tężejącą galaretkę. Przestudzić (lekko ciepła) i dodawać po 1 łyżce śmietany, stale mieszając. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/