Zdradzę Wam, że wersja z gorzką czekoladą bardziej przypadła mi do gustu zarówno smakowo, jak i wizualnie (masa wychodzi ciemniejsza) i taką wersję polecam Wam:) - 250 g masła - 3/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 3 szklanki mleka w proszku, pełnego - 50 g gorzkiej czekolady (dałam mleczną) - ok. 1/2 szklanki zmielonych orzechów (u mnie włoskie) Gdy masło się roztopi, a cukier rozpuści, zdejmujemy rondelek z palnika i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy aż się roztopi. Od samego początku byłam do nich wprawdzie pozytywnie nastawiona, gdyż uwielbiam blok czekoladowy, z którym dostrzegłam pewne podobieństwa i faktycznie nie zawiodłam się. Wychodzą wspaniałe:) mięciutkie i delikatne, z wyczuwalną nutą mleka w proszku oraz orzechów. Wafle z mlekiem w proszku Wafle te zauroczyły mnie od pierwszego kęsa. - ok. 1/2 szklanki zmielonych herbatników - 2 wafle Do większego rondelka o grubym dnie wkładamy masło, mleko i cukier.