Składniki: 3 pełne łyżki sera na sernik z wiaderka 3 łyżki mąki pszennej (u mnie typ 450) 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia konfitura z kokosa do przełożenia placuszków – do nabycia w Kuchnie Świata kilka malin do podania opcjonalnie niewielka ilość sosu wiśniowego mała ilość tłuszczu do smażenia – u mnie 1-2 łyżeczki masła Ghee od Kuchnie Świata Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, biały ser z wiaderka, wbijamy jajko. Tak właśnie jest w przypadku serowych placuszków z konfiturą z kokosa i malinami. Placuszki smażymy na małym ogniu na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie masło Ghee). Placuszki układamy jeden na drugim smarując górę każdego placuszka konfiturą z kokosa. A konfitura z kokosa… coś cudownego. Jak dla mnie, to małe niebo na talerzu 😉