Polecam tez inne przepisy na kotlety rybne: – kotlety rybne z suszonymi pomidorami – dietetyczne kotlety rybne – kotlety z łososia Składniki: 1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta 2 duże filety rybne, dorsz lub mintaj ok. 500 g 1 jajko sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki, ok. 1/2 pęczka 1 cebula bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Mama robiła kotlety z ryb, które tata złowił w pobliskim jeziorze, jadałam też je w szkolnej stołówce. Kotlety zrobił Piotrek, były pyszne, to najlepsze kotlety rybne w męskim wydaniu. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Ja przygotować najlepsze kotlety rybne? Cebulę drobno siekamy, podsmaąamy na oleju. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Kotlety rybne jadałam w dzieciństwie.