Makaron z dynią i czosnkiem

Małgorzata
Obiad
19.10.2017 21:12
Makaron z dynią i czosnkiem

Makaron z dynią i czosnkiem Sezon na dynię w pełni, więc trzeba korzystać z bogactwa β-karotenu, jakie kryje w sobie to pięknie pomarańczowe warzywo. - W czasie jak gotuje się makaron, czosnek (1 duży ząbek na 1 porcję) drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. W tym poście proponuję dynię w akompaniamencie czosnku i ziół jako dodatek do pełnoziarnistego makaronu, a całość posypaną pestkami (a jakże!) dyni. Dynia jest delikatna w smaku, lekkostrawna, ma szerokie zastosowanie kulinarne – dobrze sprawdza się solo, jak i w różnych połączeniach. Składniki: - dynia - makaron pełnoziarnisty - czosnek - olej rzepakowy - zioła prowansalskie - sól - pieprz - pestki dyni Wykonanie: - Dynię umyć, obrać, przekroić, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://malgorzatarusek.pl/makaron-z-dynia-i-czosnkiem/