Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z dyniowe z dużą ilością orzechów i pomarańczowo - cynamonowym aromacie Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: - 2 1/2 szklanki dyni startej na grubych oczkach - 2 1/2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru trzcinowego dark muscovado - 1 szklanka oleju - 1 szklanka orzechów laskowych - 3 jajka - skórka starta z 1 pomarańczy - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżeczki sody - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder Przygotowanie: ciasta ciasto dyniowe ciasto dyniowe z orzechami ciasto z dyni dynia orzechy orzechy laskowe proste ciasto z dyni Następnie do miski z dynią wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, orzechy i dokładnie mieszamy. Dodajemy skórkę z pomarańczy, wlewamy olej, wsypujemy startą dynię i mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.