Nie wiem jak Wam, ale mnie zawsze przepis na domowe mleko migdałowe, czy nawet jakiekolwiek inny, wydawał się bardzo trudny, a tymczasem jest to bułka z masłem! Przepis na domowe mleko migdałowe chciałam wrzucić już bardzo dawno temu i właściwie nie wiem, czemu tak długo z tym zwlekałam. I za taką sumę mamy gwarancję, że jest to coś w 100% zdrowego, w przeciwieństwie do chemicznych napojów migdałowych za 13zł. 😉 Mleko najlepiej spożyć w ciągu 5 dni i należy trzymać je w lodówce. Litr mleka migdałowego w sklepie kosztuje nawet 20 zł, a koszt zrobienia własnego to około 5zł lub nawet mniej! Wkładamy je do naczynia, dolewamy około litr wody i blendujemy (nie ma znaczenia czy blenderem ręcznym czy kielichowym) Ma ono bardzo specyficzny smak, więc ja je dosładzam zawsze erytrolem 🙂