Pasztet z fasoli i suszonych pomidorów

Obiad
17.10.2017 20:43
Pasztet z fasoli i suszonych pomidorów

Pasztet z fasoli i suszonych pomidorów składniki: - 500 g białej fasoli - 1/2 słoiczka puszonych pomidorów w zalewie - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 4 łyżki oleju z pomidorów - 0,5 łyżeczki tymianku - 0,5 łyżeczki oregano - 0,5 łyżeczki kurkumy - 2 liście laurowe - 2 ziela angielski - sól, pieprz - szczypta chilli wykonanie: Fasole należy namoczyć w zimnej wodzie na całą noc. Odżywiamy się racjonalnie więc w naszej diecie znajduje się także mięso, które jemy 2 razy w tygodniu. Mój mąż zajadał się pasztetami mięsnymi gdy jeszcze mieszkaliśmy ze Francji, ale od dłuższego już czasu w naszej diecie dokonują się ciągłe zmiany. Masę należny dobrze docisnąć aby się pasztet po upieczeniu nie rozpadał w trakcie krojenia. Fasolę, pomidory, cebulkę z czosnkiem oraz oliwę z pomidorów miksujemy na gładka masę. Rano odlewamy całą wodę, przepłukujemy fasole pod bieżącą wodą, nalewamy nowej wody, w której gotujemy fasole do miękkości. To co kiedyś wydawało się niemożliwe, dziś staje się naszą rzeczywistością. Nadają się na obiad czy kolację, można je też zabrać ze sobą do pracy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przysmakikarolki.blogspot.com/2017/10/pasztet-z-fasoli-i-suszonych-pomidorow.html