składniki: 1,2 kg karkówki 450 g oczyszczonych grzybów, u mnie podgrzybki i koźlaki 1 duża cebula sól,pieprz 2 listki laurowe 750 ml gorącej wody 2-3 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Zostało mi trochę grzybów więc przesmażyłam je z cebulką i tak powstał farsz do roladek z karkówki. W niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i wlać do wywaru w którym dusiły się roladki. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich storn. Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie wyszło 7. Gotowe roladki podałam z kluskami i buraczkami. Smażyć aż grzyby puszczą soki i dusić do miękkości, odparować cały płyn. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Takie rolady z grzybami bardzo dobrze smakują. Zwinąć w roladki.