Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 15-20 min. Gotową masę wylewamy na dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 8-10 min. Na końcu dodajemy przesiane przez sito zmieszane oba rodzaje mąki i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą tak, aby nie pozostały grudki mąki. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Następnie dodajemy do żółtek kolejno: serek mascarpone, jogurt grecki, wystudzone puree z dyni, ekstrakt z wanilii i mąkę ziemniaczaną. Wystudzony spód wkładamy ponownie do tortownicy i wykładamy na niego gotową masę sernikową. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Rada: Wyczytałam, że sernik ma intensywniejszy smak dyniowy, gdy puree z dyni przygotujemy wcześniej i zamrozimy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.