Nektarynki pod owsianą kruszonką z orzechami

Martyna
Desery
12.10.2017 20:47
Nektarynki pod owsianą kruszonką z orzechami

🙂 Składniki na 4 porcje: – 4 nektarynki – 1 banan – 60g mąki owsianej (bezglutenowej) – 50g mielonych orzechów włoskich – 3 łyżki wody – 1,5 łyżki zimnego masła/oleju kokosowego – 1 łyżka wiórków kokosowych – 2 łyżeczki brązowego cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 1 łyżeczka soku z cytryny – szczypta soli * opcjonalnie: jogurt, nektarynki, orzechy pekan W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną, 1 łyżeczkę cukru, sok z cytryny i wodę. Nektarynki i banana kroimy w kosteczkę, umieszczamy w misce z mąką ziemniaczaną i dokładnie mieszamy, obtaczając owoce mieszanką z mąką. Na moim blogu znajdziecie już przepisy na podobne desery w wersji ze śliwką oraz nektarynkami i płatkami owsianymi. W osobnej miseczce mieszamy mąkę owsianą, orzechy włoskie, wiórki, 1 łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Niezwykle smaczne, proste w wykonaniu crumble, które świetnie smakuje na gorąco, jak i na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/nektarynki-owsiana-kruszonka-orzechami/