Składniki: makaron bucatini na 2 porcje 200 g młodego szpinaku (baby) 2 ząbki czosnku 2 garście łuskanych orzechów laskowych 3 łyżki oliwy z oliwek 3/4 szklanki świeżo startego grana padano sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano / 2 porcje Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek ze szpinakiem. Makaron ze szpinakiem posypujemy orzechami laskowymi i grana padano. Najczęściej jesienią zaczyna się moją tęsknota za daniami typowo kojarzącymi się z krajami południowej Europy. Szpinak połączyłam z orzechami laskowymi i ukochanym grana padano. Obiecuję Wam, że w okresie, kiedy słońca jak na lekarstwo, będę częściej przygotowywała dania makaronowe! Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Makaron ze szpinakiem wykładamy na talerze. Nie jest tak płaski jak spaghetti, za to idealny do dań takich jak dzisiejsze.