Makaron ze szpinakiem, orzechami i grana padano

Aneta

Makarony

12.10.2017 19:41

Makaron ze szpinakiem, orzechami i grana padano

Składniki: makaron bucatini na 2 porcje 200 g młodego szpinaku (baby) 2 ząbki czosnku 2 garście łuskanych orzechów laskowych 3 łyżki oliwy z oliwek 3/4 szklanki świeżo startego grana padano sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano / 2 porcje Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek ze szpinakiem. Makaron ze szpinakiem posypujemy orzechami laskowymi i grana padano. Najczęściej jesienią zaczyna się moją tęsknota za daniami typowo kojarzącymi się z krajami południowej Europy. Szpinak połączyłam z orzechami laskowymi i ukochanym grana padano. Obiecuję Wam, że w okresie, kiedy słońca jak na lekarstwo, będę częściej przygotowywała dania makaronowe! Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Makaron ze szpinakiem wykładamy na talerze. Nie jest tak płaski jak spaghetti, za to idealny do dań takich jak dzisiejsze.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/10/bucatini-ze-szpinakiem-orzechami.html

Moja smaczna kuchnia

Aneta