Składniki: (na 1 porcję) - 4 łyżki twarogu sernikowego z wiaderka - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 4 g nasion chia Witpak - 1 łyżka soku malinowego - 3 łyżki miksu ziaren zbóż ekspandowanych - 1 pełna łyżka powideł z czarnych porzeczek i jabłek Krokus Przygotowanie: W miseczce mieszamy dokładnie twaróg sernikowy, jogurt naturalny, sok malinowy i nasiona chia. Lekki deser sernikowy z chia i powidłami z czarnych porzeczek i jabłek. Deser zwieńczyłam wspaniałymi powidłami z czarnych porzeczek i jabłek Krokus. Całość zwieńczamy dużą łyżką powideł z czarnych porzeczek i jabłek Krokus. Na dno pucharka wykładamy zboża ekspandowane (zostawiając niedużą ilość do dekoracji), następnie wykładamy naszą masę sernikową.