Drożdżowe racuchy z jabłkami

Basia
Obiad
11.10.2017 9:13
Drożdżowe racuchy z jabłkami

W zeszłym roku często przyrządzałam placuszki z jabłkami z dodatkiem maślanki, w tym roku mój wybór padł na drożdżowe racuchy z jabłkami. Składniki: - 2 szklanki mąki - 1 szklanka mleka - 2 jajka - opakowanie cukru waniliowego - 2 dag drożdży - 3 jabłka (najlepiej kwaśne) - łyżeczka cynamonu - szczypta soli - garść rodzynek (lub żurawiny) - tłuszcz do smażenia - cukier puder do posypania Sposób przygotowania: O tyle o ile nie przepadam za spożywanie jabłek jako samodzielny owoc to uwielbiam przyrządzać z nich różne dania. Moja mama musiała ich robić na prawdę bardzo dużo, bo zajadając się nimi mieliśmy wyjątkowo pojemne żołądki. Polecam na obiad, lub na słodki podwieczorek. Sezon na jabłka trwa w najlepsze. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/10/racuchy-drozdzowe-z-jabkami.html