Kasza bulgur z tofu i szpinakiem

Jolanta

Obiad

11.10.2017 5:48

Kasza bulgur z tofu i szpinakiem

Kasza z tofu i szpinakiem, składniki: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego garść świeżego szpinaku tofu 1 łyżka tartej marchewki 1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur, sól i pieprz do smaku Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Jak zrobić kaszę z tofu i szpinakiem: Na grillowej patelni podsmażamy tofu pokrojony w kostkę. Jak ugotować kaszę bulgur: 1 część kaszy i 1,5 części wody Kaszę wsypujemy na gęste sito, płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy. Dodajemy ugotowaną na sypko kaszę bulgur z marchewką, dodajemy podsmażone tofu. Gotujemy ok. 5 min bez przykrycia na bardzo wolnym ogniu, wyłączamy i zostawiamy kaszę pod przykryciem na ok. 5 min. Przepis na kaszę z tofu i szpinakiem

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/kasza-tofu-szpiankiem/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta