Składniki: 1 duży por lub 2 mniejsze, tylko jasna część, pokrojone w cienkie plasterki 1 mała puszka (ok. 170 g) słodkiej kukurydzy, odcedzonej z zalewy 1 łyżka śmietany 18 % 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Umieść pora w durszlaku i przelej wrzątkiem żeby stracił swoją ostrość, po czym przełóż go do średniej miski. English version Leek and corn salad (2-3 servings) Ingredients: 1 large leek or 2 smaller, washed and sliced, only light parts 1 can (about 170 g) of sweet corn, drained 1 tablespoon of cream 18% 3 tablespoons mayonnaise salt and pepper to taste Preparation: Pyszna i chrupiąca surówka z pora i słodkiej kukurydzy, z dodatkiem śmietany i majonezu z pewnością przypadnie wszystkim do gustu. Jeżeli lubisz takie chrupiące dodatki do dań głównych, polecam także surówkę z marchewki i pora, czy surówkę z kapusty i ananasa – wszystkie przepyszne!