Wytrawne naleśniki z mąki razowej Składniki na ciasto: 200 gramów mąki razowej, 2 jajka, 250 ml mleka, 250 ml wody gazowanej Składniki na farsz: 3 łyżki jogurtu naturalnego, pół paczki świeżych liści szpinaku, sparzony pomidor pokrojony w kostkę, kilka małych kostek sera feta, Sposób przygotowania: Połącz wszystkie składniki na ciasto. 3. Naleśniki z mąki kukurydzianej Składniki na ciasto: 150 ml mleka, 50 ml wody gazowanej, 1 jajko, 70 gramów mąki kukurydzianej, szczypta soli, Sposób przygotowania: Wszystkie wyżej wymienione składniki zmieszaj do uzyskania jednolitej masy. 1. Naleśniki z mąki kokosowej Składniki: 200 ml mleka kokosowego, 100 ml wody, 100 gramów mąki kokosowej, 3 jajka, odrobina miodu, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta wymieszaj dokładnie ze sobą, Naleśniki z mąki ryżowej Składniki: 100 gramów maki ryżowej, 250 ml mleka ryżowego ( można zastąpić krowim, sojowym, migdałowym i każdym innym ), 2 jajka, szczypta soli, Sposób przygotowania: Przesiej mąkę. Najszybsze placki na świecie Składniki: banan, 2 jajka, 2 łyżki płatków owsianych, Sposób przygotowania: Wszystkie wyżej wymienione składniki połącz ze sobą. Naleśniki z mąki kukurydzianej idealnie komponują się z białym twarogiem i owocami np. borówkami. Odstaw na 30 minut i smaż na patelni. Na pewno zastanawiacie się na jakim oleju smażę naleśniki. Inaczej może być z tymi wykonanymi z mąki kukurydzianej. Naleśniki z mąki ryżowej najlepiej smakują ze słodkimi dodatkami. Koniecznie wypróbujcie przepisu na najszybsze placki na świecie. Postanowiłam przygotować dla Was 5 zdrowych przepisów na naleśniki, którymi bez wyrzutów sumienia będziecie mogły częstować swoją rodzinę, dzieci, mężów, chłopaków czy rodziców. Jestem pewna, że smak mąki ryżowej, kokosowej, razowej większości z Was przypadnie do gustu. Jeżeli jeszcze nie próbowałyście naleśników z innej mąki niż pszenna, koniecznie nadróbcie zaległości. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni, delikatnie naoliwionej. Na patelnie wrzuć liście szpinaku, pokrojonego w kostkę pomidora, kilka małych kostek sera feta. Na czystej patelni usmaż naleśniki, które później nafaszeruj farszem. Dołóż składniki mokre: mleko i jajka i dokładnie je ze sobą wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.