oliwy z oliwek (lub oleju tłoczonego na zimno) 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki maggi sól, pieprz 1 łyżka gorącej wody Sałatka jest pyszna, choć o jej powodzeniu stanowią gruszki – nie mogą być ani twarde, ani zbyt mocno dojrzałe. mix sałat 2 gruszki (polecam konferencje) 1 op. sera Lazur błękitny opcjonalnie garść orzechów włoskich ok. 1/2 szkl. Dodajemy obraną ze skórki, pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną na mniejsze kawałki gruszkę oraz pokrojony w kostkę ser Lazur. Pamiętam doskonale, że pierwszy raz spróbowałam tej sałatki na 18-tce mojego kuzyna. I choć było to kilka lat temu, do tej pory często wracam do niej z przyjemnością.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/10/10/salatka-z-gruszka-i-serem-lazur/