Dziś mam dla Was przepis na gnocchi z pastą z suszonych pomidorów i żurawiny podsmażone na maśle z odrobiną rozmarynu. Składniki: - 2 średnie ziemniaki - 220 g mąki pszennej - 1 słoiczek pasty warzywnej Wawrzyniec z suszonymi pomidorami i żurawiną - 1 jajko - 1 łyżka masła - 1/4 łyżeczki rozmarynu To tradycyjna potrawa z serca Italii, która może stanowić danie samo w sobie, na przykład w towarzystwie jakiegoś sosu, lub dodatek. - Nasze gnocchi gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 2-3 minuty lub do momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Na tym etapie możemy ozdobić nasze gnocchi widelcem tworząc na nich paski. Ugotowane gnocchi odcedzamy i podsmażamy na odrobinie masła z dodatkiem rozmarynu. Odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy z nich długie wałki, następnie odkrajamy ok. 1cm kawałeczki.