Gnocchi z pastą z suszonych pomidorów i żurawiny

Katarzyna
Dania mączne
09.10.2017 14:42
Gnocchi z pastą z suszonych pomidorów i żurawiny

Dziś mam dla Was przepis na gnocchi z pastą z suszonych pomidorów i żurawiny podsmażone na maśle z odrobiną rozmarynu. Składniki: - 2 średnie ziemniaki - 220 g mąki pszennej - 1 słoiczek pasty warzywnej Wawrzyniec z suszonymi pomidorami i żurawiną - 1 jajko - 1 łyżka masła - 1/4 łyżeczki rozmarynu To tradycyjna potrawa z serca Italii, która może stanowić danie samo w sobie, na przykład w towarzystwie jakiegoś sosu, lub dodatek. - Nasze gnocchi gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 2-3 minuty lub do momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Na tym etapie możemy ozdobić nasze gnocchi widelcem tworząc na nich paski. Ugotowane gnocchi odcedzamy i podsmażamy na odrobinie masła z dodatkiem rozmarynu. Odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy z nich długie wałki, następnie odkrajamy ok. 1cm kawałeczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/gnocchi-pasta-suszonych-pomidorow-zurawiny/