Grzyby przeznaczone do suszenia w piekarniku przygotowujemy tak samo, jak grzyby do suszenia na słońcu lub w suszarce. Grzyby możemy suszyć w tradycyjnym piekarniku gazowym bez termoobiegu oraz w piekarnikach elektrycznych z dodatkowym nawiewem ciepłego powietrza. Suszenie grzybów w piekarniku Suszenie grzybów w piekarniku to szybki i wygodny sposób przygotowania suszu z prawdziwków, podgrzybków lub koźlarzy. Jeżeli nasz piekarnik nie ma termoobiegu, wystarczy podnieść temperaturę do ok. 60 – 70 stopni Celsjusza i suszyć tak samo jak w piekarniku z termoobiegiem. Sprawdź, jak łatwo suszyć grzyby w piekarniku z termoobiegiem lub bez, aby zachować ich wyjątkowy smak i wspaniały aromat! Jak suszyć grzyby w piekarniku w termoobiegiem Jak suszyć grzyby w piekarniku z termoobiegiem Jak suszyć grzyby w piekarniku? Czy można suszyć grzyby w piekarniku? Tak przygotowane grzyby kroimy – kapelusze w paski ok. centymetrowej szerokości, nóżki przekrawamy wzdłuż.