Składniki: (5-6 porcji) ok. 500 g. puree z dyni hokkaido* 500 g. ziemniaków (ze skórką) 200 g. maki pszennej 40 g. maki kukurydzianej 30 g. maki ziemniaczanej szczypta soli i pieprzu 1 żółtko Oraz 4 łyżki masła 2 duże garście pestek dyni garść listków szałwii 2 gałązki rozmarynu 50 g. sera cheddar * Puree z dyni: Dynię w większych kawałkach (ze skórką) ułóż w naczyniu żaroodpornym, skórką do dołu. Gnocchi wrzucaj partiami na osolony wrzątek, mieszaj i gotuj ok. 1-1,5 min. od wypłynięcia. Dodaj zimne ziemniaki i puree z dyni oraz żółtko. Wyjmij, obierz ze skórki i zmiksuj blenderem na gładkie puree (miksuj jeszcze ciepłe). Po ugotowaniu zdejmij skórkę i przeciśnij przez praskę lub dobrze utłucz na puree. Na stolnicę wysyp wszystkie mąki i wymieszaj je razem z solą i pieprzem. Łuskane pestki dyni upraż na suchej patelni. Wrzuć całe lub pokruszone listki szałwii oraz listki rozmarynu i smaż pół minuty.