Dodatkowo: – 200g wędzonego łososia – 150g ricotty – 4 liście sałaty rzymskiej – 1/2 awokado – 1/2 ogórka *opcjonalnie: posiekany koperek lub szczypiorek W misce umieszczamy wszystkie składniki na tortille, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut do lodówki. 🙂 Składniki na 4 tortille: – 180g mąki żytniej 720 – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka sezamu – 1/2 szklanki gorącej wody – dodatkowo, mąka do obsypania blatu Każdy placek wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i pieczemy przez 1-2 minuty z każdej strony, tak by nie były ani za miękkie, ani za kruche. Rok akademicki zaczął się na dobre, stąd też już coraz mniej wolnego czasu na gotowanie i wstawianie postów. Dzielimy na 4 części, formujemy z nich kulki i rozwałkowujemy na cienkie placki.