Duży wybór produktów 🙂 Składniki: 3/4 szklanki płatków ryżowych – do nabycia w eDana 1 szklanka mleka (lub ciut więcej) 3 łyżeczki cukru trzcinowego – do nabycia w eDana duża szczypta cynamonu 1 gruszka Do podania: karob i opcjonalnie 1-2 kandyzowane wiśnie Przygotowanie: W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z płatkami, dużą szczyptą cynamonu i cukrem, mieszamy krótko. W takie deszczowe jesienne dni nic nie smakuje lepiej niż ciepły zapiekany pudding ryżowy z gruszką i cynamonem. Pudding zapiekamy 8-10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół). W razie potrzeby można dolać odrobinę mleka, ale pudding ma być gęsty. I… nawet słoneczko wyjrzało, żeby zobaczyć co jem 😉 Kto się skusi na takie połączenie? Składniki potrzebne do przygotowania tego pysznego zapiekanego puddingu ryżowego znajdziecie na stronie e-Dana Polecam!