Pierś z kurczaka w parmezanowej panierce

Obiad
02.10.2017 18:14
Pierś z kurczaka w parmezanowej panierce

Składniki: 400 g mięsa z piersi kurczaka 2 jajka 100 g parmezanu 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki kukurydzianej sól pieprz 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego olej do smażenia Mięso oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki (wielkości średniego kotleta). Prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnego kotleta z piersi kurczaka – panierka z parmezanu, bułki tartej i mąki kukurydzianej. Kawałki kurczaka maczać najpierw w jajku, a następnie z mieszance z parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/piers-z-kurczaka-w-parmezanowej-panierce/