Dyniowe ciastka jaglane słodzone daktylami (wegańskie, bez cukru i glutenu)

Anna

Fit

02.10.2017 13:33

Dyniowe ciastka jaglane słodzone daktylami (wegańskie, bez cukru i glutenu)

Dzisiaj, jak liść z drzewa, spadł dla Ciebie kolejny przepis na zdrowe słodkości, tym razem na pyszne dyniowe ciastka jaglane słodzone daktylami (wegańskie, bez cukru i glutenu). Znajdziesz tam przepisy na wegańską kawę z syropem dyniowym, dyniowe ciasto z żurawiną, dyniową granolę, korzenne babeczki dyniowe czy zupę z pieczonej dyni. Po więcej inspirujących przepisów na słodkości i nie słodkości z dynią w roli głównej zapraszam Cię tutaj. Dynie bogate są w beta karoten, witaminy: B1, B2, PP, jak również w składniki mineralne: cynk, fosfor, wapń, potas, żelazo, magnez. Dynia to wdzięczny owoc, który śmiało możesz jeść na słodko i słono, na ciepło i zimno. W okresie jesiennym warto sięgać po dynie ze względu na ich wartość odżywczą. Dynie wysypują się już z każdego miejsca na targu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/dyniowe-ciastka-jaglane-slodzone-daktylami-weganskie-bez-cukru-glutenu/