Kuleczki a la rafaello przekładamy do lodówki w celu schłodzenia na około 2 godziny lub w wersji ekspresowej na do zamrażalnika na 15-20 minut (czas w zależności od lodówki). W dłoniach formujemy szybko kuliki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze i obtaczamy je w strzelającej posypce lub w wersji tradycyjnej w wiórkach kokosowych. Zostawiam Was z tą słodkością i jadę na urodzinowe przyjęcie 😉 Składniki: 1 tabliczka białej czekolady 100 g 3/4 szklanki drobnych wiórków kokosowych 2 1/2 łyżki cukru pudru 50 g masła / margaryny (nie z lodówki) do obtoczenia: strzelająca posypka Popping Candy (u mnie z Cukieteria) lub odrobina wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w wersji ekspresowej (ja taką dziś wykorzystałam) w mikrofali (Uwaga! Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem). przepis na kuleczki a la refaello w strzelalającej posypce. Przepis na domowe a la rafaello jest naprawdę prosty i każdy sobie powinien z nim poradzić.