Omlet z kiełbasą i kiełkami

Magdalena
Śniadania
25.02.2019 8:32
Omlet z kiełbasą i kiełkami

Składniki: - 4 jajka klasy M - 1 łyżka mleka - pół kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania - szczypta słodkiej czerwonej papryki - odrobina oleju do podsmażenia - pieprz i sól do smaku - mała garść kiełków rzodkiewki - 3-4 pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Kiełbasę kroimy na plasterki i chwilę podsmażamy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Dziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych przepisów na omlet z kiełbasą i kiełkami. Ściągamy z palnika, układamy plasterki pomidorków, posypujemy kiełkami rzodkiewki i składamy na pół. Pyszne połączenie, które z powodzeniem można podać na śniadanie czy kolacje. Masę wylewamy na patelnię z niewielką ilością oleju. Przeważnie królują u nas omlety w wersji na słodko, bo po te najchętniej sięgają dzieci. Podsmażamy (już bez pokrywki) aby wierzch z kiełbasą się ładnie ściął. Omlet z kiełbasą i kiełkami Moja rodzina uwielbia omlety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/omlet-z-kielbasa-i-kielkami/