Ja do ciasta nie dodaje cukru, jabłka są już dla mnie wystarczającą słodkie, ale mój mąż zawsze placuszki je np. z syropem klonowym lub syropem z agawy. SKŁADNIKI: - 2 jajka eko - 7 sporych łyżek mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 szczypty cynamonu + do posypania - olej kokosowy do smażenia ( zamiennie rzepakowy) To śniadanie, które pojawia się u Nas często jesienią kiedy, to jest sezon na te owoce, kiedy to malinówki czy antonówki smakują wybornie. Placuszki są bardzo proste do zrobienia, tanie i chyba nie znam osoby, której by nie smakowały. Jabłka możesz obrać ze skórki lub nie, jak wolisz, usuń gniazda nasienne drylownicą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/09/jabka-w-ciescie.html