Sałatka z patisonów

Gabriela
Przetwory
28.09.2017 11:44
Sałatka z patisonów

Składniki: 1,5 kg malutkich patisonów 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 duże cebule (najlepiej czerwone) 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku 2 łyżki soli ziele angielskie gorczyca pieprz ziarnisty Zalewa: 1 szklanka octu 10% 4 szklanki wody 4 łyżki cukru 3 łyżki oleju Warzywa dokładnie myjemy. Patisony kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości), papryki w paski o długości ok. 2 cm, cebulę w piórka, papryczki i czosnek w cienkie talarki. Do każdego słoiczka o pojemności ok. 300 ml wrzucamy 2 ziarenka ziela angielskiego, szczyptę gorczycy i 5 ziarenek pieprzu oraz przekładamy warzywa (około 2 cm od górnej krawędzi). Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, a następnie przelewamy do słoiczków (około 1 cm od górnej krawędzi).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zycienaluzie.pl/salatka-z-patisonow/