Składniki: główka kapusty 1 szklanka ryżu 1 papryka 1/2 cukinii 1 marchewka 1 cebula pietruszka 3 ząbki czosnku chilli szczypta nasion kopru włoskiego Sos pomidorowy: duże opakowanie pasaty pietruszka, bazylia 1 łyżeczka oliwy 2 ząbki czosnku chilli oregano Przygotowanie: Warzywa umyj i drobno posiekaj, marchewkę zetrzyj na tarce. Postanowiłam ugotować ich wegańską wersję ze śródziemnomorskimi akcentami :) Do farszu dodałam ryż, warzywa oraz zioła, gołąbki gotowałam w aromatycznym sosie pomidorowym. Posiekaj czosnek, wymieszaj z resztą składników na sos oraz z 1/2 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu do momentu aż będzie prawie miękki, lecz jeszcze trochę twardy w środku. środa, 27 września 2017 Gołąbki w sosie pomidorowym #Vegan Gołąbki to jedna z klasycznych potraw kuchni polskiej. Kapustę gotuj w osolonym wrzątku około 10 minut, aż jej liście trochę zmiękną. Podsmaż na oliwie, dodaj nasiona kopru włoskiego, czosnek i chilli.