Brokuły w cieście naleśnikowym z ciemnym miodowym sosem Brokuły opiekane w gęstym cieście naleśnikowym, to propozycja na obiad lub lekką przekąskę. SKŁADNIKI - różyczki jednego brokuła - sos ciemny uniwersalny Łowicz - łyżka miodu - garść rodzynek - garść orzechów włoskich - 250 g mąki pszennej - 3/4 szklanki mleka - 2 jajka - szczypta soli - oliwa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Brokuły wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 5 minut. Brokuły kolejno zanurzamy w cieście naleśnikowym i obracając obsmażamy na oliwie na złoty kolor. Brokuły kolejno zanurzamy w cieście naleśnikowym i obracając obsmażamy na oliwie na złoty kolor. Dobrze smakują obficie polane ciemnym miodowym sosem z zatopioną dużą ilością orzechów włoskich i rodzynek. Kroimy orzechy włoskie i lekko obsmażamy na natłuszczonej patelni. Kroimy orzechy włoskie i lekko obsmażamy na natłuszczonej patelni.