Raffaello bez pieczenia wg siostry Anastazji

Gabriela
Ciasta
28.09.2017 8:43
Raffaello bez pieczenia wg siostry Anastazji

Składniki: 2 i 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru (dałam mniej) 30 dag masła 25 dag kokosu herbatniki 1 szklanka adwokata lub mniejsza ilość spirytusu Wykonanie: W połowie szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę, resztę mleka zagotować z cukrem, następnie dodać pozostałą mieszankę i ugotować budyń, dobrze go ostudzić. Formę wyłożyć podwójną warstwą papieru do pieczenia, wyłożyć dno herbatnikami a na nie dać 1/4 masy, przykryć herbatnikami, czynność powtórzyć 4 razy (mają wyjść 4 warstwy), górę posmarować masą i posypać wiórkami kokosowymi. Gdy stężeje równie szybko należy wyjąć je z formy, ponieważ ekspresowo wnika w nie smak blaszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/09/raffaello-wg-s-anastazji-bez-pieczenia.html