faszerowane muszle: 20 makaronowych muszli mały brokuł 50 g tartego sera mozzarella pasek czerwonej papryki sos: 200 g grzybów leśnych mała cebula sos ciemny uniwersalny Łowicz (335g) tymianek sól, pieprz oliwa z oliwek Sos przygotowywany ze świeżych grzybów jest blady i bez wyrazu, więc aby uzyskać ciemny sos o zdecydowanym kolorze użyłam Makaronowe muszle tym razem bezmięsne - z brokułami i aromatycznym sosem pachnącym podgrzybkami, które zebrałam w lesie. Makaron gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Aby muszle się nie sklejały do wody warto dodać niewielką ilość oleju. Na przygotowanej potrawie układamy pokrojoną w kostkę czerwoną papryką. Różyczki brokułu gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.