Serowo limonkowe pączki

Magdalena
Desery
28.09.2017 9:29
Serowo limonkowe pączki

Porcelanowy zestaw DUO do herbaty RICHMONT Wspaniałe herbaty RICHMONT – u mnie mieszanka czarnych herbat oraz owocowych Składniki: - 250 g sera śmietankowego typu pacynka - 210-220 g mąki pszennej + do obtaczania - 1/2 limonki - 3 łyżki cukru - 2 jajka - 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) - 1 łyżeczka sody - mała szczypta soli - opcjonalnie 1 łyżka spirytusu (pominęłam) - olej do głębokiego smażenia - cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miski przekładamy cały ser, wbijamy jajka, wyciskamy sok z 1/2 limonki, dodajemy cukier, śmietanę, szczyptę soli i sodę, mieszamy wstępnie łyżką. Nasze małe pączki wrzucamy na dobrze rozgrzany olej, jednak smażyć nasze pączki powinniśmy na małym ogniu, aby dobrze dosmażyły się w środku. Ja dziś polecam Wam serowo limonkowe pączki i wyborną herbatę RICHMONT, którą podałam w przeuroczym porcelanowym zestawie DUO Ten zestaw zachwycił nie tylko mnie, ale też i całą moją rodzinę oraz przyjaciół. Pączki w oleju rosną, więc nie smażymy na raz zbyt dużej ilości. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy je w mące na kształt małych kulek (ciut większych od orzecha włoskiego), strzepujemy nadmiar mąki. Domowe serowo limonkowe pączki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu w towarzystwie ulubionej herbaty. Nic nie smakuje tak dobrze jak szybki, pyszny deser w towarzystwie ciepłej herbaty. W chłodne jesienne dni, gdy za oknem widać piękno zmieniającego się lasu (uwielbiam te barwne liście).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/serowo-limonkowe-paczki/