Sos wyszedł świetny, z przyjemnością odlałam odrobinę do miseczki i maczałam w nim upieczone kawałki ciasta:) Pycha!;) 2 płaty ciasta francuskiego ok. 200 g szynki drobiowej 250 g pieczarek 1 szkl. Ciasto nacinamy najpierw na pół, potem na ćwiartki, na ósemki i na szesnastki. Ja z dwóch płatów ciasta francuskiego zrobiłam jedno słoneczko, a pozostałe ciasto również wykorzystałam, wykrawając prostokąt i nakładając na niego resztę farszu:) Z pozostałego ciasta wykrawamy prostokąt i rozprowadzamy na nim resztę składników. Z drugiego arkusza ciasta wykrawamy podobny kształt, przykrywamy nim ciasto z nadzieniem. Na ciasto wykładamy mniej więcej połowę sosu pomidorowego, rozprowadzamy po całości cienką warstwą. Blaszkę z ciastem wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Jeśli mamy bardzo malutkie pieczarki, świetnie – zostawmy kilka sztuk w całości, będą miłą niespodzianką (byle nie za dużo, bo utrudnią one skręcanie spiralek). Postępujemy jak wyżej, z tym, że ciasta już nie nacinamy. passaty pomidorowej JAMAR 1 ząbek czosnku oregano bazylia sól, pieprz cukier ok. 200 g tartego żółtego sera Na środku ciasta kładziemy szklankę. Pieczarki podsmażamy na niewielkiej ilości masła do czasu, aż cała woda odparuje.