Smalec grzybowy z papryką

Karol
Przekąski
26.09.2017 9:34
Smalec grzybowy z papryką

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Smalec grzybowy z papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak wykonać przepis na - Smalec grzybowy z papryką Potrzebne składniki - 500 g świeżych grzybów leśnych - 1 cebula - 1 papryka słodka - 1 papryka ostra - 1 paczka smalcu wieprzowego - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - sól (Vegeta) - 1/2 łyżeczki koperku suszonego. Ja za tłustym smalcem nie przepadam, ale takie coś jak smalec grzybowy z papryką, to nawet z chęcią raz na rok zajadam. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. My użyliśmy do smalcu Siedziunia sosnowego - może mało popularny grzyb, a przez wiele lat był gatunkiem chronionym - obecnie wraca do łask na stołach. - Do woka lub garnka wkładamy smalec i podgrzewamy, jak się trochę rozpuści dodajemy cebulkę i grzyby i smażymy 10 minut. Po 10 minutach dodajemy paprykę, czosnek granulowany, sól, Vegetę i smażymy 10- 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/smalec-grzybowy-z-papryka/