English version Cheesy bacon and broccoli pasta (4 servings) Ingredients: 300 g pasta of Your choice 1 broccoli, cut into smal florets oil for frying 1 onion, diced 250 g of bacon and sausage, diced 300 ml of double cream 1 tablespoon of Dijon mustard 140 g cheese of your choice (eg. cheddar), grated salt, pepper Preparation: Cook the pasta according to the package directions, add broccoli florets for the last 5 minutes , drain and set aside. Składniki: 300 g ulubionego makaronu 1 brokuł, podzielony na małe różyczki olej do smażenia 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 250 g boczku i kiełbasy, pokrojonych w kostkę 300 ml śmietanki 36% 1 łyżka musztardy Dijon 140 g sera żółtego (bursztyn, cheddar lub inny ulubiony), startego na tarce sól, pieprz Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na dużym ogniu łyżkę oleju, wrzuć boczek i kiełbasę o podsmaż przez 5 minut aż się ładnie zarumienią. Heat large and deep pan over high heat with a tablespoon of oil, add bacon and sausage and cook fro 5 minutes until browned. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a na ostanie 5 minut dorzuć różyczki brokuła. Makaron z podsmażonym boczkiem i kiełbasą, brokułami i pysznym sosem serowym z pewnością zadowolą całą rodzinę. Na koniec wmieszaj makaron z brokułami, podgrzej przez chwilę i podawaj. Scroll down for recipe in English Makron z boczkiem i brokułami w sosie serowym (4 porcje)