Filet z kurczaka w panierce z krakersów, składniki dla 3-4 osób: 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 szklanka jogurtu naturalnego, u mnie domowy jogurt 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g słonych krakersów Jak przygotować filet z kurczaka w panierce z krakersów? Filet z kurczaka w panierce z krakersów z piekarnika . Piersi drobiowe oczyszczamy z błonek, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym, każdy kawałek kroimy w plastry, a następnie w cienkie paski. Paski kurczaka wyjmujemy z zalewy jogurtowej i panierujemy dokładnie w zmielonych, doprawionych krakersach. Wkładamy na 2-3 godziny w lodówce. Krakersy siekamy w blenderze lub rozkruszamy przy pomocy wałka, doprawiamy solą, papryką i oregano. Polecam też upiec filet z kurczaka, to idealna wędlina drobiowa na kanapki.