Filet z kurczaka w panierce z krakersów

Jolanta
Obiad
21.09.2017 6:23
Filet z kurczaka w panierce z krakersów

Filet z kurczaka w panierce z krakersów, składniki dla 3-4 osób: 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 szklanka jogurtu naturalnego, u mnie domowy jogurt 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g słonych krakersów Jak przygotować filet z kurczaka w panierce z krakersów? Filet z kurczaka w panierce z krakersów z piekarnika . Piersi drobiowe oczyszczamy z błonek, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym, każdy kawałek kroimy w plastry, a następnie w cienkie paski. Paski kurczaka wyjmujemy z zalewy jogurtowej i panierujemy dokładnie w zmielonych, doprawionych krakersach. Wkładamy na 2-3 godziny w lodówce. Krakersy siekamy w blenderze lub rozkruszamy przy pomocy wałka, doprawiamy solą, papryką i oregano. Polecam też upiec filet z kurczaka, to idealna wędlina drobiowa na kanapki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/filet-kurczaka-panierce-krakersow/